BI-Developer

Stockholm

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget är ett kreditmarknadsbolag med kontor i centrala Stockholm, Sundsvall och Oslo. Vi erbjuder sparande och lån för att möjliggöra våra kunders affärer. Samtidigt erbjuder vi våra partners att skapa egna finansiella erbjudanden gentemot sina kunder med hjälp av våra molnbaserade tjänster och APIer. En stark entreprenörsanda i kombination med djup kunskap om finans­teknikutvecklingen ger oss god förståelse för hur man navigerar och presterar i den starkt växande fintech-sektorn. Vi överbryggar klyftan mellan den nya och den gamla bankeran genom att erbjuda tekniskt avancerade lösningar och finans­iering där efterfrågan ökar.


BI-Developer


Vi erbjuder

Hos oss får du möjligheten att vara en del av en positiv och engagerad gemenskap där allas bidrag är viktigt för vår tillväxt och framgång. Som en del av Nordiska får man de förutsättningar och det stöd man behöver för att kunna utvecklas inom sitt eget kompetensområde, men även möjligheten att lära sig andra delar av verksamheten för att kunna vidareutvecklas inom bolaget. Vi erbjuder en snabbrörlig, öppen och motiverande arbetsplats med kompetenta kollegor, där alla hjälps åt för att nå våra mål tillsammans.


Om rollen

Som Business Intelligence Developer (”BI-Developer”) hos Nordiska så kommer du vara del av ett Data Analytics team som arbetar med den senaste tekniken i en molnbaserad miljö. Du kommer att spela en betydande roll i arbetet med utveckling av beslutsstödslösningar för intern kontroll av risker och automation av finansiella rapporter. Vidare, kommer du tillsammans och med stöd från ditt team, arbeta med att översätta affärs- och verksamhetskrav från interna stakeholders till rapporter, tabeller och visuella objekt i våra BI-verktyg.


Din profil

Du är en person som känner stor passion samt nyfikenhet för data och teknik. Att arbeta i ett snabbrörligt team med stort ansvar är något som både passar och motiverar dig. Du är trygg i din kompetens och de uppgifter du ansvarar för, genomför du med ett stort driv och struktur.

Du har erfarenhet och förståelse för modellering i BI-verktyg och stimuleras av att lösa problem med hjälp av data. Utöver detta ser vi att du har god analytisk förmåga och enkelt kan omsätta verksamhetskrav till datadrivna lösningar. I övrigt så vill vi att du har erfarenhet från arbete med SQL och förståelse för arbete kring datalager, datamodellering och dataintegration.


Vi söker dig med

 • Minst 2 års erfarenhet av arbete som Business Intelligence Developer eller liknande
 • Mycket goda färdigheter i SQL och erfarenhet av att arbeta med stora datamängder
 •  IT-, ekonomi- eller ingenjörsutbildning på kandidatnivå eller motsvarande
 • Övergripande kunskap och förståelse för olika typer av data warehouse-lösningar
 • Erfarenhet från att arbete i molnbaserade miljöer
 • Flytande i tal och skrift på svenska samt engelska

Meriterande

 • Erfarenhet från Finans-/Fintech-branschen
 • Erfarenhet av att arbeta med hela kedjan från utveckling, test och produktionssättning (CI/CD)
 • Erfarenhet av arbete i Snowflake och med verktyg såsom DBT
 • Erfarenhet från att arbeta i Python
 • Arbetat i Power BI

Allra viktigast är att du och vi på Nordiska kan bli en bra match. Vi har en utmanande och spännande resa framför oss - om du vill vara med - här är din chans!

Vi finns i centralt belägna lokaler och vårt arbete bedrivs både på kontoret och flexibelt på distans. Bolaget har idag ca 65 medarbetare i Stockholm, Sundsvall och Oslo. Läs mer om oss på www.nordiska.se


Ansökan

För frågor och mer information så är du varmt välkommen att kontakta Filip Björnsjö, Data Scientist, på +46 (0) 73 543 22 44 eller filip.bjornsjo@nordiska.com

Kontaktperson

Filip Björnsjö

filip.bjornsjo@nordiska.com

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %