Treasury Specialist

Stockholm

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget är ett kreditmarknadsbolag med kontor i centrala Stockholm, Sundsvall och Oslo. Vi är ett finansiellt techbolag som skapar nästa generations molnbaserade plattform för finansiella tjänster i Europa. 

Nordiska erbjuder sparande och lån för att möjliggöra våra kunders affärer. Samtidigt erbjuder vi våra partners att skapa egna finansiella erbjudanden gentemot sina kunder med hjälp av våra molnbaserade tjänster och APIer. En stark entreprenörsanda i kombination med djup kunskap om finans­teknikutvecklingen ger oss god förståelse för hur man navigerar och presterar i den starkt växande fintech-sektorn. Vi överbryggar klyftan mellan de nya och den mer etablerade bankeran genom att erbjuda tekniskt avancerade lösningar och finansiering där efterfrågan ökar. 

Vi fortsätter nu vår tillväxtresa och söker en Treasury Specialist till vårt kontor i Stockholm. Vill du vara med och göra skillnad? Ansök idag! 


Treasury Specialist 


Vi erbjuder 

Hos oss får du möjligheten att vara en del av en positiv och engagerad gemenskap där allas bidrag är viktigt för vår tillväxt och framgång. Som en del av Nordiska får man de förutsättningar och det stöd man behöver för att kunna utvecklas inom sitt eget kompetensområde, men även möjligheten att lära sig andra delar av verksamheten för att kunna vidareutvecklas inom bolaget. Vi erbjuder en snabbrörlig, öppen och motiverande arbetsplats med kompetenta kollegor, där alla hjälps åt för att nå våra mål tillsammans. 

 

Om rollen 

Som Treasury Specialist kommer du att ingå i Nordiskas Group Treasury-enhet och arbeta med koncernövergripande treasuryrelaterade uppgifter. Du rapporterar till Head of Group Treasury och arbetar nära övriga Finance-enheter. Rollen innefattar bland annat ansvar för cash management samt delaktighet i Nordiskas regulatoriska rapportering till Finansinspektionen och andra myndigheter. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Daglig likviditetshantering 
 • Administration av bankbehörigheter och bankkonton 
 • Upprätthålla löpande kontakt med banker 
 • Sammanställning av underlag till och kvalitetssäkring av den regulatoriska rapporteringen 
 • Övervaka och managera Nordiskas valutarisker 
 • Utföra valuta- och derivataffärer, exempelvis FX-spots och -swaps 
 • Delaktighet i hanteringen av Nordiskas likviditetsportfölj 
 • Bistå Accounting med efterfrågade underlag vid månadsbokslut 
 • Ad-hoc frågor och utredningar 
 • Förbättringsarbete och effektivisering av processer och rutiner 

 

Erfarenhet och kunskap 

 • Högskole-/universitetsexamen 
 • Minst två års erfarenhet av regulatorisk rapportering, främst COREP och FINREP 
 • Erfarenhet av cash management såsom likviditetshantering, in- och utbetalningar, kontakter med banker och andra finansiella institut 
 • Goda kunskaper i Office-paketet 
 • Meriterande om du har erfarenhet av handel med räntebärande värdepapper 

 

Din profil 

Du är en driven och analytisk person med en positiv attityd, är självgående, prestigelös och noggrann som uppskattar en tjänst med stor variation. Det är viktigt att du är social och känner dig trygg med att skapa kontakter med människor. Som person är du ansvarsfull, driver dina processer och är resultatinriktad. Du känner dig trygg i din roll och du är lösningsfokuserad med en positiv inställning. I ditt arbete är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitet. Du har god samarbetsförmåga, ett gott bemötande samt kan hantera stressiga situationer. 

Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. 

 

Allra viktigast är att du och vi på Nordiska blir en bra match. Vi har en utmanande och spännande resa framför oss - om du vill vara med - här är din chans! 

Tjänsten är baserad i Stockholm där vi finns i centralt belägna lokaler och vårt arbete bedrivs både på kontoret och flexibelt på distans. Bolaget har idag drygt 120 medarbetare i Stockholm, Sundsvall, Umeå och Oslo. Läs mer om oss på www.nordiska.se. 

 

Ansökan och process 

I processen kan vi komma att, förutom intervjuer, även göra t ex personlighetstester. På slutlig kandidat gör vi även en bakgrundscheck. För frågor om rollen och mer information så är du varmt välkommen att kontakta Linus Emilsson, Head of Group Treasury, linus.emilsson@nordiska.com.

Kontaktperson

Linus Emilsson

linus.emilsson@nordiska.com

0702471216

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %